14 Mart 2015 Cumartesi

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır



Öncelikle size web tasarımı ve grafik tasarımı bilmediğimi açıklayayım.Benim bunları size söylememin nedeni ise bloğumdan para kazanabiliyorum.Siz de bunları bilmiyorsanız sevinebilirsiniz çünkü bu sizin de para kazanabileceğiniz anlamına geliyor.Bloğunda çok değişik görseller kullanmanıza gerek yok.Tam tersine basit bir tasarım size daha fazla ziyaretçi ve ve para kazandıracaktır.

Eğer henüz bir bloğa sahip değilseniz alttaki renkli yeri okumalısınız.Hazırda bir bloğunuz varsa renkli yeri atlayınız.

Bir blog sahibi olmak için birçok platform mevcut.Bunun için en iyi örnek :blogger.com'dur.
Blogger'da da her sitede olduğu gibi standart üyelik bilgileri bölümünü dodurur ve sonra sistemin içine girersiniz.Üyelik safhalarında bloğunuzun şablonunu,renklerini yani bloğunuzun görünümü konusunda aşama aşama ilerleyen yönelgeleri takip edersiniz.Endişelenmenize gerek yok bunlar da çok basittir.Küçük bir çocuk dahi yönelgeleri takip ederek iyi bir görünüme sahip bir bloğu blogger sayesinde oluşturabilir.Sahip olduğunuz blogger uzantısı www.örnek.blogspot.com şeklinde olacaktır.Tekrar bogger ayarları kısmından blog uzantısı değiştirmek için 10$ vererek özel bir alan adı alabilirsiniz.İsmi seç ve değiştir.Sadece bundan ibaret.Artık blğunuzun uzantısı www.örnek.com
olacaktır.

1. Adım

Bloğunuza özel bir konu seçin.Bloğunuzun konusu olursa ziyaretçisi de olur.Ziyaretçisi olursa para da kazanır.Bunun için sürekli yazabileceğiniz bir konu seçin.Örneğin bilgipaneli.com spor,medya ve kariyer gibi makaleler paylaşır.Siz motorsikletleri seviyorsanız motorsiklet konulu bir yazı yazın. Konular sınırsızca arttırılabilir.Spor,sanat,iş,pazarlama,teknoloji vb.
En iyi olduğunuz konuyu belirleyin ve devamlı belirlediğiniz konu ile ilgili yazı paylaşın.

2. Adım

Bloğunuzun bir kimliği olsun.Öncelikle kendinize ait bir logo tasarlayın.Logonuz Photoshop 'la yapmak zorunda değilsiniz.Sitenizin isminin baş harfini farklı renkte yapmanız bile yeterlidir.Bunu paintten bile yapabilmeniz mümkün.Mesela ünlü web sitelerinden sahibinden.com sarı dikdörtgen içine butonlarla yazılmış yazıdan ibaret.
sahibinden ile ilgili görsel sonucu
Yani söylemek istediğim sıradışı tasarımlar yapmanıza gerek yok .Ne kadar basit bir tasarım demek o kadar o kadar kolay erişim demektir.Logonuz özgün olsun,sizi hatırlatsın bu yeter.

3. Adım

Dört-beş tane makale paylaşın.Yazmış olduğunuz makaleler okuyucuya katkı sağlamayı hedeflesin. Mesela ben bu yazımı sizlere para kazandırabilmek amacıyla yazıyorum.Siz de hangi motorsiklet tercih edilmeli,iyi video nasıl çekilir, eğitimde yabancı dilin önemi gibi ilgilendiğiniz konu hakkında katkı sağlayan birkaç makale oluşturun.Tabi ki 4-5 makaleyi başlangıç olarak söylüyorum.Temeli oluşturduktan sonra esas işimiz makale yazmak olacaktır.Günde bir,haftada birkaç makale yazmak dahi sizlere ciddi bir gelir getirebilir.Aceleci olmayın,bu bir süreçtir.Bazen 1 ayda bazen de 11 ayda kazanmaya başlarsınız.Eğer yarından itibaren güzel paralar kazanacağım diyerek bir blok açacak olursanız muhtemelen hayal kırıklığına uğrarsınız ve bütün şevkiniz kırılacaktır.

Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Yerler;

Her makalenizde en az bir görsel kullanın.Görsel içerikler okuyucuların konuya olan ilgisini arttırır.
Ayrıca google'nin görsel aramalarında da bulunarak ziyaretçi sayınızı arttırırsınız.

Yazmış olduğunuz makaleler okuyucuya katkı sağlasın.''Ben bunları da biliyorum değil,sizlere bunları da öğretmek istiyorum'' mantığıyla hareket edin.

Yazmış olduğunuz makalelerin özgün olmasına dikkat edin.Diğer sitelerden kopyalayıp yapıştır yapmayın.Çünkü google'nin bunu algılayan bir algoritması var.Buna Dublicate Content (Kopya İçerik)denir.Bundan şüphe duymayın.En güel yanı da yazmış olduğum makalelerim çalınacak korkusundan kurtulmak olacaktır.Sizin makalelerinizi koypalayıp yapıştıran kişiler google'nin arama sonuçlarında mevcut durumlarından daha da aşağıya giderler.

Yazmış olduğunuz uzun makaleler varsa bunları parçalara ayırın.Ara başlıklar,maddeler,paragraflar vs. bunlar makalelerinizin daha akışkan yapar.

4. Adım

Artık sade bir tasarıma sahip,bloğa sahipsiniz. Hem de kendine ait bir logosu var.Şimdi sıra sosyal platformlara geldi.Hemen bloğunuzun facebook sayfasını,twitter sayfasını ve google plus sayfasını oluşturun.Kullandığınız başka sosyal platform var ise oralar da da sayfanızı oluşturun.Oluşturmuş olduğunuz platformlarda gecelere kadar birşeyler paylaşma zorunluluğunuz yok.Zamanla yayınlamış olduğunuz makalelerin adresini ve başlığını paylaşmanız yeterli olacaktır.

5.Adım

Yayınlayacağınız makalelerin altına ''paylaş''butonları ekleyin.Sosyal medyadaki paylaşımlar size ziyaretçi kazandırır.Büyük firmaların büyük bir çoğunluğu sosyal medyayı arkasına almıştır.Her markanın faceook ve twitter gibi sosyal platformlarda sayfası vardır.Sizin de olması gerek.

6.Adım

Feedburner gibi e posta abone listesizi oluşturabileceğiniz bir servise abone olmalısınız.Ziyaretçiler e posta adresilerini paylaştıkları zaman yeni yazdığınız makaleler kendisine bildirim olarak gider.Bu e posta listesini ileriki zamanlarda tanıtımlarınız için de kullanabilirsiniz.Buradaki hassas olan nokta ziyaretçinizi rahatsız etmeyecek sıkllıkta e posta göndermenizdir.E postayı haftada bir veya iki kez gönderin.Günde beş kere gönderirseniz ziyaretçi rahatsız olur.Aksine haftada bir iki kez gönderirseniz ziyaretçi ilgi duyar ve siteyi ziyaret eder.

7.Adım

bumerang.hurriyet.com.tr'ye giderek bir bumerang üyesi olun.Bumerang'a üye olunca olunca size gelen teklifleri değerlendirebilir ve sahip olduğunuz blogdan paylaştığınız tanıtımlardan para kazanırsınız.Bununla beraber yazarkafe'de de içerik paylaşma imkanınız olur.Yazarkafe'ye üye olun. Hürriyet'in yazarkafe servisi bütün blogları bir araya toplayan bir platformdur.Benim gibi olan bazı kullanıcılar tek tek blogları gezmek yerine yazarkafede ilgi duyduğu katogorilerdeki makaleleri inceler ve ilgi duyduğu başlığa tıklayarak makalenin sahibinin bloğuna gider.Bu yüzden siz de Yazarkafe'ye yazmış olduğunuz makaleleri gönderin. Böylece diğer Yazarkafe ziyaretçileri sizi daha kolay bulabilir.Makaleleriniz daha çok okunur. Ne kadar çok ziyaretçi demek ilerleyen zamanlarda o kadar kazanç demektir.

8.Adım

Kendinize belirli bir düzen oturttunuz ve ondan çok makale yayınladınız.Şimdi gidin Google Adsense hesabına kayıt olun. Google adsense google'nin tıklama bazlı reklam şirketidir. Hem de tamamen yazmış olduğunuz konularla ilgili reklamları gösterir. Bunun için fazladan birşey yapmanıza gerek yok. Google Adsense'in kodunu bloğunuzda görünmesini istediğiniz yerlere enterge ettikten sonra Google tarafından reklamlar otomatik olarak gösterilir.Ziyaretçilerin ilgi alanına göre blog konunuza da bağlı olarak farklı reklamların çıktığını göreceksinizdir.Günlük belirli bir ziyaretçi sayısına ulaşınca her ay artacak olan Adsense gelirinin tadını çıkarın.Her tıklama başına 0.30 kuruş miktarında bir para kazanacaksınız. Bunu küçük görmeyin. Çünkü bloğunuzun en güçlü gelir kaynağı Google Adsense reklamlarıdır.

Google Adsense reklamlarını yerleştirir iken Google'nin tavsiyelerini dinleyin. Sayfanızı reklama boğmayın.Ziyaretçiler bundan rahatsız olur. 


9.Adım

Yazdığınız yazılara yorum yapılmasına izin verin. Basit bir yorum paneliniz olu ise daha çok yorum alırsınız. Makalelerinize yapılan yorumlar sayfanızın güncel kalmasını sağlar ve Google tarafından tekrar indexlenir.Aynı zamanda yorumlar makalenize ek bilgi kazandırır ve google aramalarında sırf yorumdaki bir sözcük tespit edilerek sayfanız gösterilir.Sözün kısası her yorum peşinden yeni ziyaretçileri sayfanıza sürükler.

10.Adım

Son adımsa beklemektir.Bekleyin teklifler gelsin,bekleyin ziyaretçiler gelsin,bekleyin reklamlara tıklansın.Kaliteli bir bog oluşturabilmek için bekleyin birileri sizi fark etsin.

Bloğunuza ''iletişim'' ve ''hakkında'' sayfasını eklemeyi unutmayın.Sizinle iletişim kurmak isteyenler ve sizi tanımak isteyenler sizinle iletişim kurmak isteyecektir.Size gelecek olan iş ortaklığı tekliflerini değerlendirmek istiyorsanız bu yüzden hakkında ve iletişim sayfasına ihtiyacınız var.

DİKKAT!!!

Buraya tasarımı sade,özgür makaleler paylaşan ve kimliği olan bir blogger profili oluşturduk.
İnsanlara yorum yapma konusunda özgürlük verdik.Yazarkafe gibi platformlara üye olduk,sosyal medya entergasyonu sağladık,e posta abone listesini oluşturduk,google reklamlarını yerleştirdik. Herşey olması gerektiği gibi.Aslında bu kadarı yeterli.Bundan sonra sadece makale yazın ve paylaşın.

Şimdi de çoğu blog yazarının yapmış olduğu hatalar konusunda sizleri uyarmak istiyorum.

Makalelerinize ekleyeceğiniz görseller MB'lar seviyesinde olmasın.Yüksek kaliteli resim paylaşacağım derken 10 saniyeden fazla sürede yüklenebilen bir blog siteniz olabilir.3 saniyeden geç yüklenen web siteleri genelde açılmadan terk edilir.      

Bloğunuza takvim, java saat gibi anlamsız olan eklentiler eklemeyin.Kimse tarihe veya saate bakmak için sitenizi ziyaret etmez.Zaten bu özellik her bilgisayın sağ alt köşesinde mevcut.

Rengarenk yazılar yazmayın.Okuyucunun gözüne sokarcasına büyük buton ve yazılar kullanmayın.Her zaman tercihinizi sade olmaktan yana kullanın.

''Bu makale çok uzunmuş,kim uğraşır bununla''demeyin.Makaleniz uzun da olsa uygulaması kendi kendine gelişen kısa bir süreçtir.Hepsini bir güne sıkıştırmak zorunda değilsiniz.

''İlle de yazacağım.Kaç gün oldu da yeni bir konu bulamadım''diyerek gelişigüzel yazılar yazmayın. Haftada bir kere yazabiliyorsanız bir olsun ama kaliteli olsun.Bloğunuzu makale çöplüğü haline getirmeyin.

''Kazananlar kazanıyor,adamlar piyasanın kurdu olmuş''dememelisiniz.Dijital medya kocaman bir pastadır ve herkese parça düşer.Siz de kazanabilirsiniz.




























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder